Labels
anason
(2)
arpacik sogan
(2)
beyaz şarap
(1)
buğday
(1)
çarliston biber
(2)
dereotu
(1)
domates
(3)
erik receli
(1)
fesleğen
(2)
firin
(1)
hardal
(1)
hardal tohumu
(2)
havuc
(1)
isli abaza peyniri
(1)
ispanak
(1)
karanfil
(1)
karides
(2)
karnıbahar
(1)
kekik
(1)
ketcap
(1)
kuru limon
(1)
kuzu eti
(1)
lemongrass
(1)
limon kabuğu
(2)
linguine
(1)
makarna
(1)
mantar
(3)
martini
(1)
mezgit
(1)
nar eksisi
(1)
pancar
(1)
patates
(1)
patlıcan
(2)
pattaes
(1)
pilav
(1)
pirasa
(3)
pırasa
(1)
portakal
(1)
rezene
(5)
sarimsak
(2)
sarımsak
(3)
soğan
(3)
southern comfort
(1)
turp
(1)
yumurta
(5)
zencefil
(2)
zeris
(1)
zeytinyagi
(2)
zeytinyağı
(2)
zeytinyagli
(1)
Thursday, September 17, 2009
Sunday, September 13, 2009
ev yapımı ketçap!
Francesco, a brief note in English for you... This is a recepie for home-made ketchup which I tried at home. Rather than me translating all, why don't you consider tasting it? :)
Domates mevsimini değerlendirmek uğruna bir fanteziye giriştim ve Açık Radyo'da duyduğum ketçap tarifini hayata geçirmeye karar verdim!
2 kilo domates, ikiye kesildi, üzerine az zeytinyağı ve tuz ile fırına verildi
Fırında iyice pişip yamulmaya başlayınca dışarı alındı
Ilınınca kabukları kolaycacık soyuldu
Domatesler, bıraktıkları zeytinyağlı su, her beraber bir tencereye aktarıldı
Bu bütünün yarı ağırlığı kadar su
1/4 ağırlığı kadar şeker (ki bence çok daha az olabilirmiş)
1/8 ağırlığı kadar üzüm sirkesi eklendi
Lezzet Topu: Bir tülbent kesenin içinde yıldız anason, hardal tohumu, tane kimyon, tane karabiber, karanfil, tane rezene (bunu ben ekledim.. olmazsa olmaz) karışımın içine sallandırıldı.
Bir kırmızı soğan ve 3-4 diş sarımsak da eklenip iyice kaynatıldı.
Yeterince kaynayıp suyu azalınca lezzet topu, soğan ve sarımsakları içinden aldım.
Blenderda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdım.
Son olarak tekrar tencereye alıp suyunu iyice çekip ketçap kıvamına gelene kadar karıştırıldı.... Dibi tutmadan tabiii...
Sabah da afiyetle yedik kendisini :) Yapması 3-4 saat sürdü ama 3-5 ay doğal ketçabımız olacak dolapta...
Domates mevsimini değerlendirmek uğruna bir fanteziye giriştim ve Açık Radyo'da duyduğum ketçap tarifini hayata geçirmeye karar verdim!
2 kilo domates, ikiye kesildi, üzerine az zeytinyağı ve tuz ile fırına verildi
Fırında iyice pişip yamulmaya başlayınca dışarı alındı
Ilınınca kabukları kolaycacık soyuldu
Domatesler, bıraktıkları zeytinyağlı su, her beraber bir tencereye aktarıldı
Bu bütünün yarı ağırlığı kadar su
1/4 ağırlığı kadar şeker (ki bence çok daha az olabilirmiş)
1/8 ağırlığı kadar üzüm sirkesi eklendi
Lezzet Topu: Bir tülbent kesenin içinde yıldız anason, hardal tohumu, tane kimyon, tane karabiber, karanfil, tane rezene (bunu ben ekledim.. olmazsa olmaz) karışımın içine sallandırıldı.
Bir kırmızı soğan ve 3-4 diş sarımsak da eklenip iyice kaynatıldı.
Yeterince kaynayıp suyu azalınca lezzet topu, soğan ve sarımsakları içinden aldım.
Blenderda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırdım.
Son olarak tekrar tencereye alıp suyunu iyice çekip ketçap kıvamına gelene kadar karıştırıldı.... Dibi tutmadan tabiii...
Sabah da afiyetle yedik kendisini :) Yapması 3-4 saat sürdü ama 3-5 ay doğal ketçabımız olacak dolapta...
Subscribe to:
Posts (Atom)