Labels
anason
(2)
arpacik sogan
(2)
beyaz şarap
(1)
buğday
(1)
çarliston biber
(2)
dereotu
(1)
domates
(3)
erik receli
(1)
fesleğen
(2)
firin
(1)
hardal
(1)
hardal tohumu
(2)
havuc
(1)
isli abaza peyniri
(1)
ispanak
(1)
karanfil
(1)
karides
(2)
karnıbahar
(1)
kekik
(1)
ketcap
(1)
kuru limon
(1)
kuzu eti
(1)
lemongrass
(1)
limon kabuğu
(2)
linguine
(1)
makarna
(1)
mantar
(3)
martini
(1)
mezgit
(1)
nar eksisi
(1)
pancar
(1)
patates
(1)
patlıcan
(2)
pattaes
(1)
pilav
(1)
pirasa
(3)
pırasa
(1)
portakal
(1)
rezene
(5)
sarimsak
(2)
sarımsak
(3)
soğan
(3)
southern comfort
(1)
turp
(1)
yumurta
(5)
zencefil
(2)
zeris
(1)
zeytinyagi
(2)
zeytinyağı
(2)
zeytinyagli
(1)
Thursday, November 18, 2010
Cihangir'den Göztepe'ye taşınırken...
Cihangir'den Göztepe'ye taşınmak radikal bir karardı... Cihangirlileri ayrı beni kafasında artık Cihangir'den ayıramayanları ayrı şaşırttı. Bu kararı alana kadar biri bunu yapacağımı söyleseydi ben de sıkı bir dalga geçerdim. Hatta beni ne kadar yanlış tanıdığını da kafamın bir yerine not eder hafif mesafemi koyardım. Bunca tepki neden? Artılar eksiler tartıldı elbet ama iki mahalle ve ikisinin vadettiği yaşam birbirinden o kadar farklı ki bu geçişi sorgulamaktan doğalı olamazdı. Ta ki karar verene kadar. Karar anı garip bir an. İnsanın bünyesi kendisinden önce biliyor o kararı verdiğini. Kendine çaktırmadan ufak çaplı bir hazırlığa bile başlıyorsun. Durup duruken gardrobunu gözden geçiriyorsun mesela... Trafikle ilgili hesaplamalara başlıyorsun bilinçsizce. Gittiğin evlerde kendine dahi çaktırmadan mutfak karoları gibi dekorasyon detaylarını süzmeye başlıyorsun. Bütçeni daha bir yakından takip eder oluyorsun. Ama bunların hiçbiri bilinçli olmuyor. Farkında olmadan bir sürü done biriktiriyorsun. Bir an geliyor ve bir bakıyorsun ki kararını vermişsin bile. Kararını ne kadar fazla değer verdiğin insana söylersen gerçekleştirmeye o kadar yaklaşıyorsun. Ve bir bakıyorsun işe girişmişsin. Bir bakıyorsun... Cihangir'den Göztepe'ye taşınmışsın!
Wednesday, November 3, 2010
Rezene
Ya bu rezene öyle bir sebze ki... kütür kütür yesen de şahane muamele yapsan da... Şu soğan rezene olayına açıklık getireyim. Soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirdim. Rezeneyi ufak doğradım, soğanla azıcık çevirip biraz su ekledim. Az su - yemeğin sonunda su kalmayacak kadar az. Suyun yok olmasına yakın birkaç parça taze limon kabuğu attım. Yemeğin altını kapattıktan sonra da ufacık küp küpümsü kesilmiş mezgitleri de katıp şöyle bir çevirdim. Bir yemek bu kadar kolay ama bu kadar mı lezzetli olur! Yanında yasemin pirincinden pilavla bu kadar mı iyi gider!
Dur bakayım şu tuzlu keki rezeneli de yapabilirim aslında :)
Dur bakayım şu tuzlu keki rezeneli de yapabilirim aslında :)
Subscribe to:
Posts (Atom)