Friday, February 13, 2009

Linguini al crema di uova ai porri


Nam-ı diğer pırasalı makarna! Dun akşamki misafirlerimize (Koray-Gözde-Gürcan-Kemal) ufak bir deneme yaptık...

Malzemeler:

300-500 gr pırasa
3-4 diş sarımsak (tarife benden ek)
60 gr tuzsuz tereyağı
4 yumurta
60 gr krema
Biraz parmesan (kanımca tulum peyniri de iyi gider)
Tuz
Taze karabiber
4-6 kişilik Linguine

Tereyağı sos tenceresinde eritilir. Yıkanmış ve ince halka kesilmiş pırasalar ve tarifin orijinalinde olmasa da tercihen sarımsaklar eklenir. 5-6 dakika kadar karıştırılarak öldürülür. Sonra altı söndürülüp ağzı kapalı ve ılık şekilde bekletilir.

Yumurtalar bir kasede çırpılır. İçine krema, parmesan, karabiber eklenir.

Linguineler kaynar suya atılır ve al dente kıvamdayken süzülerek susuz tencereye geri koyulur. Pırasa üzerine boca edilir. Hafif hafif pişmeye devam ederken güzelce karıştırılır. En son yumurtalı karışım pırasalı linguine üzerine boşaltılır. En fazla 1-2 dakika içinde sıcak servis yapılır. Mmmmmm... Yemeği mideye indirirken fotoğraf çekemedik. Temsili bir pırasa resmi ile sayfayı süsleyeyim dedim!

Kemal'in frozen vişneli limoncello'lu kokteylini ise anlatamam, içmek lazım!

1 comment: