Monday, February 9, 2009

Yörük'ün Ardındaki Cennet

Yörük Apartımanı’nın ön yüzü gayet sıradan bir görüntü verirken, arkasına dolaşıldığında biraz şaşırtıyor. İstanbul’un bu yakası Avrupa tarafına göre alan ve boşluk alanında daha şanslıdır. Kadıköy ve Üsküdar gibi merkezler dışında bitişik nizam binaya pek fazla rastlanmaz. Ama Yörük Apartımanı’nın arkasındaki iki binalık boş alan şaşırtıcı.

Daha da güzeli bu alanın sadece otopark görevi görmemesi. Dut, kayısı ve bilumum meyve ağaçları (ki bunları sırayla keşfedeceğiz) kocaman çimenlik bir alana serpilmişler. Bu çimenlik alanla ilgili fena planlarım var. Mevsimler biraz değişsin, hava azıcık ısınsın...bakalım Yörük Apartımanı böyle sere serpelik görmüş müdür! Basketbol potası, oturma alanı, taş ocak da binanın arkasında saklanan diğer sürprizler. Bir bomba da arabası olan her Cihangirli’nin rüyalarını süsleyebilecek ferah bir otopark. Sadece burada oturduğumuz için bize bahşedilmiş bir park alanı!


Yörük sakinleri uzun zamandır karşılaşmadığımız medeniyette insanlar. Selamsız insan yok sanki. Rahatsız edici bir ilgi de yok. Kapıcımız Muharrem Bey ve ailesi 18 yıldır burada yaşıyormuş. Bahçenin mimarı da kendisi. Bir köşeye ektiği rokalara ortak çıktığımı yakında farkedecektir zira o alanda epey bir kelleşme oldu bile. Yeni koparılmış roka ile yapılan salatanın tadını tarife imkan yok.

2 comments:

  1. Biraz havalar isinsin senin o yesil alanindan faydalanacak bir takim yerden bitmeler de biliyorum ben. kapariz mangalimizi piknik ortumuzu aliriz solugu canim goztepe'de :) canim hayirli olsun hersey!!

    ReplyDelete
  2. aksama da steve abim isten pit diye gelir :) basket..veleybol allah ne verdiyse..
    sonra yakariz mangali.. off off..

    ReplyDelete